Glasgordijnen

Het glasgordijn is de ideale manier om de inkijk in de woning te beperken. Zo bekomt u de gewenste privacy met behoud van een maximum aan licht.

Dit kan gaan van een klassiek gordijn tot een iets modernere look zoals een vouw- of paneelgordijn.

Overgordijnen

Wij helpen u graag kiezen uit het enorme aanbod aan stoffen. Dit aanbod varieert uit verschillende synthetische vezels tot natuurlijke garens zoals linnen, katoen of zijde. Of u nu een modern, strak interieur verkiest of eerder een klassieke, landelijke stijl… Wij denken met u mee en samen bereiken we het gewenste eindresultaat.

Overgordijnen zijn niet enkel decoratief maar kunnen ook zorgen voor:

Privacy

Betere akoestiek

Verduistering of isolatie

Enkele van de merken die we aanbieden zijn:
Artelux, Kendix, De Ploeg, Kobe, Chivasso, Vano, Wind, Aristide, Gea, …

Vouwgordijnen

Een vouwgordijn wordt ook optreksysteem of ‘American Store’ genoemd.
Wij vinden het belangrijk om goed op te letten bij de keuze van de stof. Onze voorkeur gaat uit naar polyester of Trevira stoffen. Deze zijn momenteel vaak niet meer te onderscheiden van natuurlijke stoffen.

Vouwgordijnen met natuurlijke stoffen adviseren wij te voorzien van een externe voering.

Wij voorzien de vouwgordijnen met een kettingbediende mechaniek.
De bediening is echter ook mogelijk met een motor op  220volt of een batterijmotor. Bediening met Smartphone is mogelijk na het installeren van een Somfy Tahoma Box.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn vlakke verticale panelen die elkaar overlappen. Ze kunnen voor elkaar schuiven en hangen in een speciale rail.

Deze rail wordt vaak tegen het plafond gemonteerd of in de dagkant. Een plaatsing op de muur is echter ook mogelijk met een mooie decoratieve rail.

Meestal wordt hiervoor een transparante stof gebruikt.

Paneelgordijnen kunnen in ‘zachte stoffen’. Deze zijn dan wasbaar maar worden aan de zijkanten omgestikt. U kan echter ook kiezen voor harde stoffen. Deze zijn strakker maar kunnen niet gewassen worden

Paneelgordijnen zijn ook uiterst geschikt als scheidingswand.

Ophangsystemen

Elk gordijn hangt natuurlijk aan een rail of roede.

Een rail kan zuiver functioneel zijn indien niet zichtbaar. Maar als deze op de muur of plafond bevestigd word heeft u een ruime keuze uit mooie decoratieve rails in een aantal kleuren.

We werken dan met muur of plafondsteunen.

verkiest u eerder een klassieke roede dan heeft u de keuze uit verschillende materialen zoals hout , metaal of smeedijzer

Koordjesgordijnen

Een koordjesgordijn is niet alleen decoratief maar beschermt ook tegen ongewenste inkijk.

Soms wordt het ook wel gebruikt als vliegengordijn. Ideaal om te gebruiken als decoratieve afscheiding tussen twee ruimtes.

Inspiratie nodig?

© 2017 Het Woonhuis - BE0894896165